Nyhedsbrev december 2021

Glædelig jul og godt nytår!

 

Så er året igen på hæld, og jeg vil gerne starte med at ønske alle medlemmer en rigtigt glædelig jul og et godt nytår.

Året har igen været præget af Corona, som har medført restriktioner, aflysninger og lukninger. Vi kan nu kun håbe at vaccinationerne og vores hensynsfulde og fornuftig adfærd bringer os videre mod mere normale tider.

Vi glæder os stadig over den historisk brede landbrugsaftale, og nu arbejder vi i Landbrug og Fødevarer på "2. halvleg", hvor aftalen skal udmøntes i Vandplaner, love og bekendtgørelser.

Selvom der endnu er mange ubekendte, så ved vi at der kommer ændringer og omlægninger i EU's landbrugsstøtte, der vil medfører lavere tilskud og nye regler. Derudover vil der komme tiltag for reduktion af kvælstof i vandmiljøet og reduktion af CO2 for klimaet skyld.

Den grønne omstilling kommer hurtigere end vi aner og kravene kommer fra mange fronter; EU, den finansielle verden, fra politikkerne og forbrugere. Heldigvis har landbrugserhvervet altid været omstillingsparate og vi vil igen finde nye veje fremad.

Vi har brug for at stå sammen og dit medlemskab er vigtigere end nogen sinde før. Strukturudviklingen gør at vi bliver færre medlemmer, så kender du nogen, der endnu ikke er medlem, så er de velkomne hos os.

Også LandboUngdom har brug for nye medlemmer, så har du yngre medarbejder, så spørg om ikke det er noget for dem. Medlemmer af LU kan for blot 100 kr. blive medlem i Familielandbruget VEST-Jylland, og dermed få adgang til Landbrugsavisen e-udgave og andre medlemsfordele.

Vores generalforsamling bliver afholdt 23. marts 2022, og vi har brug for minimum et nyt bestyrelsesmedlem med griseproduktion. Hvis du er interesseret i at blive del af vores bestyrelse er du velkommen til at kontakte mig.

På vegne af Familielandbruget VEST-Jylland ønskes du og dine en glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår!


 

"Ålen gentænker en tanke"

 

Kom med til medlemsmøde torsdag den 13. januar kl. 18.30 

Hør om Peter Aalbæks ambitiøse projekt om en økologisk, bæredygtig landsby med en samfundsopbygning inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser på de grønne marker, der omgiver hans hjem. 
Peter Aalbæk Jensen regner med, at han om to år vil stå med muligheden for at bygge mellem 500 og 1.000 boliger med plads til 3-4.000 mennesker på de grønne marker udenfor Herfølge.

Program:

  • Velkommen
  • Spisning
  • Foredrag af Peter Aalbæk ” At gentænke andelstanken”
    Mød Peter Aalbæk, prisbelønnet filmproducent, skandaleombrust provokatør og nu økologisk landmand med store, grønne drømme
  • Nyt fra Landbrug & Fødevarer v/Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer

Tilmelding er ”først til mølle”, da der er begrænset antal pladser og senest 5. januar på tlf. 70 21 20 40 eller her.

Pris: 100 kr. pr. person, der betales ved indgangen.

Vi afholder naturligvis arrangementet efter alle corona-retningslinjerne, så det er trygt og sikkert at deltage.


 

Online møder i januar

 

I januar måned er der også tilbud om online medlemsmøder:

 

Torsdag den 6. januar kl. 11-12.30: Virtuel Nytårskur i Landbrug & Fødevarer med Søren Søndergaard, Flemming Nør-Pedersen og Morten Boje Hviid  

Lyt med når Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, Konstitueret Adm. Direktør, Flemming Nør-Pedersen og Direktør, Morten Boje Hviid gør status for året der er gået, samt kigger fremad på opgaver, muligheder og udfordringer for erhvervet i 2022.

Med tre oplægsholdere og en forventning om en masse gode spørgsmål har vi sat halvanden time af og vi ser frem til at starte det nye år på bedste vis i dette gode selskab.

Tilmelding: https://www.seges.tv/live/72594980/636345c8b8f24f34f064

 

 

Torsdag den 13. januar kl. 20.00: Hvordan undgår du ukrudt i monokultur?

Så er Familielandbrugets Inspirationsudvalget for Livet på Landet klar med et foredrag med internationalt islæt.

Med hjælp fra Den Grønne Pulje har vi fået mulighed for at tilbyde et online foredrag med den amerikanske jordbrugsbiolog Dr. Elaine Ingham.

Du kan læse mere og tilmelde dig via dette link: https://logf.typeform.com/minusukrudt

Bemærk at foredraget er på engelsk.

Du er meget velkommen til at dele med andre medlemmer og også gerne med potentielle medlemmer (de vil blive spurgt om kontaktoplysninger).


 

Medlemsfordele

 

Mobiltelefonen er et af vores vigtigste arbejdsredskaber, når det det gælder tale, sms’er eller dataregistrering.

Nu er der medlemsrabat på mobilabonnementer hos Terra Mobil. Læs mere her

Læs mere om alle de andre gode medlemsrabatter her.


 


Formand
Lone Andersen
Tlf. 21 48 00 77
lon@lf.dk


Politisk chef
Ulla Bækman
Tlf. 40 40 14 66
ubh@sagro.dk