Nyhedsbrev oktober 2020

TAK for tilliden!

 

Årsmødet i Famililelandbrugssektionen blev i år afviklet på en ny og anderledes måde, da 10 lokationer rundt i landet blev forbundet on-line. 

I min beretning havde jeg særligt fokus på naturen, vores kamp mod bøvlede regler og arbejdet med medlemsfastholdelse og -tilgang.

Blandt nævneværdige sejre er den nye model for beskatning af sælgerpantebreve, præcise regler for krav til de udegående dyr og registrering af omfanget af de store kapitalfondes opkøb af landbrugsjord. Læs mere fra Årsmødet her.

Selvom vi savnede to dages årsmøde i Vingsted, blev afviklingen efter de givne omstændigheder en succes. Alle kunne se og høre, og der var god debat.

Formandskabet består fortsat af undertegnede og Henrik Bertelsen (næstformand). Antoni Stenger og John Nielsen fra hhv. Sønderjysk Familielandbrug og DLS blev ligeledes begge genvalgt til LF primærbestyrelsen.

Tak for jeres tillid og tak for genvalget! Jeg glæder mig til arbejdet de næste to år. Der er nok at tage fat på!


 

Mink og Covid-19

 

Foreningerne bag SAGRO havde mandag samlet nogle af områdets borgmestre og fagfolk indenfor minkbranchen for at drøfte den meget kritiske situation som erhvervet står i, efter der er konstateret Covid-19 i minkbesætninger i det midt- og vestjyske.

Vi har, sammen med borgmestrene, fremsendt et åbent brev til 3 ministre for at få ændret den nuværende strategi for nedslagtning af mink.

De berørte minkavlere tilbydes gratis krisehjælp. Læs mere her.


 

Virtuelle medlemsmøder

 

Landbrug & Fødevarer vil vi gerne afprøve et nyt og dynamisk koncept med virtuelle medlemsmøder. Ikke for at aflive det traditionelle fysiske medlemsmøde, men for at give medlemmerne et indblik i maskinrummet på Axelborg og SEGES på trods af udfordringer med at mødes fysisk for tiden. Og så er det da også smart, at man kan deltage på medlemsmødet uanset om man befinder sig på kontoret, har lyden i øret mens man kører i traktoren eller gør noget helt tredje. 

De virtuelle medlemsmøder bliver afholdt løbende henover efteråret og vinteren, og vil have et kortere format med oplæg om og spørgsmål til et aktuelt politisk emne - og en samlet varighed på ca. 45 minutter. 

Vi håber, at de løbende virtuelle medlemsmøder vil være en håndsrækning til alle bestyrelsesmedlemmer i foreningerne, som kan være med til at sikre, at alle føler sig godt klædt på til de faglige samtaler og diskussioner med medlemmerne.

En række af on-line møder

Der vil blive en helt række af møder og de første er allerede afviklet. De kan efterfølgende ses via linkene herunder. 

Hvad betyder det for os som landmænd?

Du bliver opdateret på den politiske udvikling for aktuelle sager og udvider dit kendskab til de faglige udfordringer i erhvervet.

Bliv klædt på til snakken med din nabo og andre kollegaer om de udfordringer landbrugs- og fødevareerhvervet står med aktuelt og på en længere bane. Samtidig bliver du opdateret på, hvordan Landbrug & Fødevarer arbejder for dine interesser og kan stille spørgsmål til oplægsholderen om det aktuelle emne.


 

LandmandsPension

 

Niels Rasmussen har valgt at være meget åben vedrørende sit sygdomsforløb, og han har også sagt ja til at stille op og fortælle om, hvordan LandmandsPension i den sammenhæng har hjulpet ham med at bevare det økonomiske overblik, og dermed i realiteten hjulpet ham bedre gennem behandlingerne. Se filmen her

Læs mere her


 

LF Fordelsshop

I denne måned er der eksklusive jakker og veste fra Nimbus Nordic i fordelsshoppen. Jakkerne er designet i Danmark og det kan ses og mærkes på både design og funktionalitet.

Det er snart jul og derfor skal der ryddes op på lagrene i Fordelsshoppen, så der kan blive plads til julevarer. En masse gode ting er sat ekstra meget ned i Outlet, og så er der fri fragt.

Læs mere her.

Medlemmer af foreningen har modtaget rabatkoden på mail.


 


Formand
Lone Andersen
Tlf. 21 48 00 77
lon@lf.dk


Politisk chef
Ulla Bækman
Tlf. 40 40 14 66
ubh@sagro.dk